Évzáró rendi gyűlés

Az idei Szent László rendi évzáró gyűlést rendhagyóan nem Budapesten, hanem Nürnbergben rendeztük meg. A november 28-án, szombatra tervezett gyűlésre, pénteken érkeztek meg rendtársaink Magyarországról, Ausztriából valamint az éppen németországi munkahelyén dolgozó, Honfi János argentínai rendtársunk is. A szép számmal (18 fő) megjelent rendtagok között jelen volt vitéz Érczhegyi István európai törzsszéktartó, vitéz Bozó József magyarországi széktartó, vitéz Erdélyi-Takács istván h. széktartó és mint „házigazda”, vitéz Imre László főkapitány.

A gyűlést v. Bozó józsef szt. vezette. Megnyitó szavai után elmondtuk a magyar Hiszekegyet, majd a széktartó évi beszámolója következett. Rendünk magyarországi csoportja az elmúlt évben több meghívást kapott, ünnepségekre, koszorúzásokra, melyekre 3-5 fős rendi küldöttség ment el. v. Imre László beszámolt a főkapitányi kinevezésének a körülményeiről, majd ismertette a rend szervezeti helyzetét.

A jövőben rendszeresen fogunk Erdélyben avatási találkozót szervezni, mivel a 2015-ben a székelyföldi Nyárádszentlászlóban tartott, első avatási ünnepséggel megalapítottuk rendünk Erdély Törzsszékét. A gyűlés további részében a tervezett 2016-os avatásról volt szó, majd  a Magyarországról felvételre felterjesztett vendégeink mutatkoztak be. Hozzájuk v. Erdélyi-Takács István h.szt. szólt, Szent László lovagkirályról, tiszteletéről, kultuszáról beszélve.

Nürnberg történelmi óvárosában, egy tipikus német vendéglőben tartott gyűlés, kellemes hangulatban telt és egy remek frank vacsorával zárult.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!